Xiaomi melancarkan Mi Box 4K dan Mi True Wireless Earphone di India


Xiaomi telah melancarkan Mi Box 4K dan Mi True Wireless Earphone 2 di India.

Mi Box 4K dapat dilihat sebagai saingan untuk AmazonFireStick. Kotak streaming baru Xiaomi menyokong video 4K dan HDR 10, Dolby Audio dengan DTS 2.0 digital. Ia dilengkapi dengan Chromecast dan Google Assistant mempermudah pencarian kandungan, dan menavigasi peranti Mi Home.

Mi Box 4K dilengkapi dengan fitur ‘Data Saver’ yang akan membolehkan penggunanya mengalirkan lebih banyak kandungan untuk lebih sedikit data. Ciri ‘Cast to TV’ memungkinkan pengguna mengalirkan kandungan langsung dari mereka smartphones tanpa sambungan internet. Ia juga dilengkapi dengan HDMI 2.0b, USB 2.0, Bluetooth v4.2, dan keluar digital untuk menyambungkan pembesar suara luaran.

Mi Box 4K dijalankan pada pemproses 2GHz 64-bit, GPU Mali 450 (750MHz), dan dilengkapi dengan RAM DDR3 3GB dan storan eMMC 8GB. Reka bentuk alat kawalan jauh hampir sama dengan yang dikendalikan dengan TV Mi. Selain dari Google Assistant, ia juga dilengkapi dengan butang yang dapat mencetuskan Netflix dan Amazon Video perdana. Mi Box 4K berharga INR. 3, 499.

Bagi fon telinga Mi True Wireless, ia dilengkapi dengan pemacu dinamik 14.2mm, dan ia mencuri pertunjukan. Xiaomi mendakwa bahawa fon telinga boleh menawarkan bateri sehingga 14 jam dengan pelbagai caj tambahan dari casing tersebut.

Satu alat dengar boleh menawarkan jangka hayat bateri hingga 4 Jam. Selain itu, ia menyokong codec audio LHDC (Low Latency High Definition), dan kemampuan pengurangan kebisingan persekitaran 90% dan mikrofon ganda pada setiap earbud. Earbud tidak serasi dengan Android sahaja smartphones tetapi juga dengan Windows OS dan iOS. Earbud berharga INR. 4, 499. Walau bagaimanapun, ia akan mula dijual antara 13 Mei dan 17 Mei di INR. 3, 999.