Üçüncü tərəf tətbiqləri üçün Google hesabı icazələrini silin

Google hesabınıza giriş təmin etməyinizi xahiş edən bir neçə ərizə və xidmətlər var. Ümumiyyətlə verdiyimiz icazələr əlaqələrimiz və e-poçt ünvanlarımıza aiddir. Əksər hallarda müvəqqəti üçüncü tərəf tətbiqetmələrinə3 giriş təmin edirik, lakin sonra icazəni ləğv etməyi unutduq. Bir çox insanlar üçüncü tərəf tətbiqləri və xidmətləri üçün Google hesabı icazələrini necə silmək lazım olduğunu bilmirlər.

Bu təlimatda Google hesabınızdan üçüncü tərəf tətbiqetmələrinə daxil olmağın necə aradan qaldırılacağını müzakirə edəcəyik. Bu tətbiqin hesabla əlaqəli hər hansı bir məlumatdan istifadə etməsinin qarşısını alacaqdır. Google hesabınızdan çıxmaq istəyirsinizsə, bir Google cihazını bir Android cihazından necə silmək barədə çox ətraflı bir təlimat var.

Google giriş xüsusiyyətindən istifadə hər hansı bir hesaba daxil olmağın ən asan və əlverişli yollarından biridir. Hər bir tətbiq üçün fərdi hesab yaratmaq lazım deyil. Bunun əvəzinə bütün tətbiqlərinizə daxil olmaq üçün yalnız bir Google ID istifadə edin. Bütün məlumatlarınız və tərəqqiniz bütün platformalarda asanlıqla sinxronlaşdırılacaqdır.

Ancaq bəzi əlaqəli risklər də var. Google hesabınıza giriş təmin etmək, müəyyən tətbiqlərin digərləri ilə yanaşı, tam adınız və doğum tarixiniz kimi müxtəlif məlumatlara sahib olma deməkdir. Məsələn, bir fayl yükləmək üçün yalnız bir tətbiqə Google Drive-a giriş versəniz, faylı redaktə edə, yarada və ya silə bilərsiniz. Tətbiq öz siyasətində açıq şəkildə xatırlatdığı üçün bu gizli bir taktika olmasa da, bir çox istifadəçi bu siyasəti yalnız bir söz oxumadan qəbul edir.

Beləliklə, heç olmamalı bir tətbiqə giriş verdiyinizi hiss edirsinizsə və ya tətbiq artıq lazım deyilsə, girişinizi ləğv etmək yaxşı olar. Xoşbəxtlikdən, bunu etmək üçün asan bir yol var. Proses masaüstü kompüterdən və ya mobil cihazdan istifadə etməklə edilə bilər. Hər iki üsul aşağıda dərinlikdə müzakirə olunur.

Masaüstündəki Google hesabından icazələri silmək

  1. Google ID daxil etmirsinizsə, indi edin. Google Hesabı bölməsinə gedin və etimadnamənizi daxil edin. Google hesabınıza daxil olun
  2. Girişdən sonra içəridə müxtəlif seçimlər görəcəksiniz Xoş gəldiniz menyunu seçin Təhlükəsizlik üst çubuğundan seçimlər. Google hesabı təhlükəsizlik parametrləri
  3. Tapdıqca aşağı diyirləyin Hesab çıxışı olan üçüncü tərəf tətbiqetmələri. Seçim. Bu bölmə Google hesabınıza daxil ola biləcəyiniz bütün tətbiqlərin siyahısını təqdim edir.
  4. Menyunun altındakı bir seçim görəcəksiniz. Üçüncü tərəfin girişini idarə et. Bunun üzərinə vurun. Üçüncü tərəf tətbiqlərinə girişi idarə et
  5. Siyahıdan, girişi ləğv etmək istədiyiniz tətbiqə vurun.
  6. İndi vurun DƏYİŞİR yuxarı sağdakı düyməni. Google giriş düyməsini silmək
  7. Seçiminizi inandıran bir təsdiq informasiya qutusu görünəcək. Vurun Ok Təsdiq girişi silin
  8. Google hesabları və xidmətləri artıq bu tətbiqlə əlaqələndirilməyəcək. Sonra, mobil cihaz istifadə edərək Google hesabınızdan müxtəlif üçüncü tərəf tətbiqetmələrinə girişi necə silmək məsələsinə baxaq.

Uzaqdan Android cihazınızdakı Google hesabınızdan çıxmağın başqa bir yolu var.

Üçüncü tərəf tətbiqlərinə bir smartfon vasitəsi ilə çıxartın

  1. Gedin Google tətbiqi cihazınızda
  2. Avatarınızı yuxarı sağ küncdə vurun.
  3. Görünən açılan menyudan seçin Google hesabınızı idarə edin. Google hesablarını idarə et
  4. Seçin Təhlükəsizlik üst menyudan. Bu seçimi görmək üçün sağa fırladın (Məlumatın yanında və özelleştirin).
  5. Çatdıqca aşağı diyirləyin Hesab çıxışı olan üçüncü tərəf tətbiqetmələri. Seçim.
  6. Seçin Üçüncü tərəfin girişini idarə et. Üçüncü tərəf tətbiqlərinə girişi idarə et
  7. Girişi ləğv etmək istədiyiniz proqrama toxunun və seçin Giriş silmək.
  8. Nəhayət toxun tamam təsdiqləmə informasiya qutusunda Google hesabınıza tətbiq girişi silmək üçün. Google hesabında tətbiqetməyə giriş silmək

Beləliklə, Google hesabınızdan üçüncü tərəf tətbiqlərinə çıxışı necə çıxarmaq barədə təlimatın sonuna gəldik. Hər zaman bu təhlükəsizlik xüsusiyyətini yoxlamağı unutmayın. Ayrıca məlumatları kimlə paylaşdığınız barədə tam bir anlayışa sahib olmaq çox vacibdir.

Artıq tətbiqdən istifadə etməsəniz, Google hesabınızdan girişi silmək tövsiyə olunur. Unutmayın ki, bir tətbiqinizi cihazınızdan silmək, girişi də ləğv etdiyiniz demək deyil. Bu səbəbdən bu təlimatda verilən təlimatlara əməl etməlisiniz.

Aşağıda oxuyun: 20 gizli Google Xəritə tövsiyələri, tövsiyələri və xüsusiyyətləri