Google Hangouts mesajlarını necə silmək olar

Geri dönməyimizi istədiyimiz hər şeyi söylədik. Və hamımız silmək istədiyimiz mesajları göndərdik. Bəzi hallarda bu da ola bilər. Google Hangouts bu cür imkanları təklif edən bir tətbiqdir.

Google Hangouts vasitəsilə silmək istədiyiniz bir şeyi təqdim etmisinizsə, bunun mümkün olduğunu bilməkdən məmnun olacaqsınız. Ancaq bir neçə xəbərdarlıq var, buna görə daha çox məlumat üçün oxuyun.

Google Hangouts mesajlarını silin

Google Hangouts yaxınlarda istifadəçi bazasının artımından məmnun oldu. Ola bilsin ki, nəticədə qısa müddət ərzində bir neçə yeniləmə də aldı.

2019-cu ilin ortalarında bir yeniləmə istifadəçilərə şəxsi söhbətlərdə göndərilən mesajları silmək imkanı verdi. Bundan əvvəl yalnız G Suite biznes istifadəçiləri mesajları silmək imkanı əldə etdilər.

Google Hangouts mesajları silir

Təəssüf ki, söhbətləri hər iki tərəfdən silə bilməzsiniz. Yəni birini silirsinizsə də, digər iştirakçılar daxil ola biləcəklər.

Mesajları başqasının cihazından silmək üçün bir yol yoxdur. Bundan əlavə unutmayın ki, Google Hangouts fərdi mesajları silmək seçimini təklif etmir. Yalnız bir istifadəçi və ya bir qrup ilə bütün söhbətləri silə bilərsiniz.

Masaüstünüzden mesajları silin

Biri ilə mesaj tarixini silməyin ən asan yolu, kompüterinizdən Google Hangouts-a daxil olmaqdır.

  1. Hangouts.google.com gedin və ya Gmail hesabınıza daxil olun və oradan Hangouts-a daxil olun.
  2. İndi yanında bir hamburger simvolu aşkar etmək üçün bir söhbət üzərində siçan olmalıdır.
  3. Açılan bir menyuya daxil olmaq üçün hamburger simgesini vurun.
  4. Açılan menyudan "Sil" seçin.
  5. Açılan pəncərədə yenidən "Sil" düyməsini basın.

Söhbəti əvəzinə "Arxivləşdir" seçiminiz var. Fayl söhbəti aktiv siyahıdan çıxarır və sənədinizə saxlayır.

Sadəcə siyahınızı sıralamaq üçün bir söhbət gizlətmək istəyirsinizsə, onu arxivləşdirmək yaxşıdır. Bu yolla, geri qayıdıb zəruri hallarda daha sonra nəzərdən keçirə bilərsiniz.

Söhbəti silmək tamamilə qeydlərinizdən silinir.

çıxarın

Qrup söhbətini silmək istəyirsinizsə, problemi keçməyiniz lazım deyil. Bunun əvəzinə yalnız qrupdan çıxın və siyahıdan çıxacaq.

Söhbət tarixçəsini söndürün

Hər zaman mesajları silmək əngəl ola bilər. Mesajları tez-tez silirsinizsə, söhbət tarixçənizi bağlamaq daha asan ola bilər.

Söhbət tarixi bağlandıqda, mesajlar yalnız gördüklərinizdən bir müddət sonra cihazlarınızda qalacaqdır. Sonra tətbiq onları aradan qaldıracaq. Beləliklə, tarixinizi geri qaytarmaq və silmək barədə narahat olmaq lazım deyil.

Bunu necə edəcəyinizi izah edirik:

  1. Hangouts.google.com gedin və ya Gmail hesabınızdan daxil olun.
  2. Aktiv bir söhbət açın və Parametrlər menyusunu açmaq üçün yuxarıdakı dişli düyməsini vurun.
  3. Parametrlərdə "Söhbət tarixi" ni tapın və onu deaktiv edin.
  4. "OK" düyməsini basın.

Danışıq tarixçəsi parametrlərini bu şəkildə dəyişdirsəniz, Hangouts söhbətin bütün iştirakçılarına məlumat verəcəkdir.

Tarixi yenidən saxlamağa başlamaq istədikdə, prosesi təkrarlayın. Söhbət tarixi qutusunu yoxlayın və Hangouts danışıqlarınızı bir daha izləməyə başlayacaq.

Yenə də qeyd etmək lazımdır ki, bu birtərəfli hərəkətdir. Digər iştirakçıların söhbət tarixi, saxlamaq istəmədikləri təqdirdə cihazlarında saxlanacaqdır.

Görüşləri Hangouts mobil tətbiqetməsindən silin

Bənzər bir proses Google Hangouts'ın mobil versiyasındakı danışıqları silir.

  1. Google Hangouts tətbiqini açın.
  2. Silmək istədiyiniz söhbəti seçin.
  3. Üst sağ küncdəki hamburger simgesini vurun.
  4. Sonra açılan menyudan "Seçimlər" seçin.
  5. Seçimlərin altındakı yaxınlığındakı "Söhbəti silmək" vurun.
  6. Uyarı görünəndə "Sil" düyməsinə vurun.

Söhbəti bir smartfonda və ya digər cihazda silməyiniz hər yerdə silinəcəkdir. Bunu Google hesabınızdan, həmçinin bağlı cihazlarınızdan silir.

Google Hangouts vasitəsilə göndərilən bir şəkil silin

Hangout-da paylaşdığınız şəkilləri silmək istəyirsinizsə, bunu Google albomunuzdan edə bilərsiniz. Və bu, söhbətin hər iki ucundakı görüntünü silmək olacaq.

Kompüterinizdə get.google.com/albumarchive səhifəsinə keçin. Albom sənədinizdə "asma şəkillər" etiketli bir qovluq tapa bilərsiniz. Orada Google Hangouts vasitəsilə göndərdiyiniz bütün şəkilləri görəcəksiniz. Silmək istədiyiniz şəkilləri silin və onlar avtomatik olaraq müvafiq söhbətlərdən yox olacaqlar.

Digər iştirakçılar şəkli silmədən əvvəl yüklədilərsə, edə biləcəyim çox şey yoxdur.

Qarşısının alınması üçün bir funt silmək üçün bir funt dəyər

Hangouts-da mesajları silmək üçün bir neçə seçiminiz var, lakin bunların heç biri mesajı alıcının cihazından silə bilməz.

Söhbətlərinizi daha yaxşı idarə etmək və ya cihazlarınızdakı məlumatları qorumaq istəsəniz, əhatə olunur. Söhbəti tez bir zamanda silə bilərsiniz və hətta Hangouts'ın tarixinizi tamamilə gəzməsinə mane ola bilərsiniz.

Təəssüf ki, bir mesaj "göndərmək" istəyirsinizsə, bunu etmək üçün real seçim yoxdur.