Bir istifadəçini Chromebook-dan necə çıxarmaq olar

Chromebook'lar haqqında ən yaxşı şey, istifadəçi profillərini və ya hesabları standart olaraq xatırladıqlarıdır. Bundan əlavə, profillər giriş istədikdə görünür, bu da girişin daha sürətli olmasını təmin edir.

Eyni zamanda, Google istənilən istifadəçini və ya istifadəçi qrupunu silməyi asanlaşdırdı. Bəzən, proqram hətta bir profilin pozulduğunu və ondan qurtulmağınız lazım olduğunu bildirə bilər.

Hər iki halda, bu hesabat sınaq və səhvlərdən qaçınmaq və istifadəçini qüsursuz bir şəkildə çıxarmaq üçün burada.

Əl üsulu

Yalnız bir və ya iki istifadəçini silmək lazımdırsa, bu, ən sadə və sürətli bir üsuldur.

Chromebook-dan çıxın və silmək istədiyiniz profil seçin. Sonra profil adının sağındakı aşağı göstərici vurun. Açılan pəncərədən "Bu istifadəçini sil" seçin və seçiminizi təsdiqləmək üçün yenidən eyni hərəkəti seçin.

İstifadəçini Chromebook-dan necə çıxarmaq olar

Bu hərəkəti Google İdarəetmə Konsolundan etməsəniz, bir kompüter kompüterdə qalmalıdır. Google bunu Sahibinin Profili hesab edir və ümumiyyətlə giriş pəncərəsində görünən ilk hesabdır.

Vacib qeyd: Bir Chromebook istifadə edərkən, faylları Google Diskdə saxlamaq daha yaxşıdır. Bu şəkildə bir istifadəçi profili silindikdə məlumat itirməkdən qaçırsınız. Fayllar yerli olaraq saxlanılırsa, istifadəçini silmədən əvvəl onları köçürməyinizə əmin olun.

Chromebook təmizlənməsi

Düzü, bu metod istifadəçini silmək baxımından bir az uzanır, amma bunun faydası var.

Birincisi, tam bir yenidən başlatma, kompüterin azalmasına səbəb ola biləcək proqram təminatı, önbelleğe və lazımsız fayllarla əlaqədar texniki problemlərlə məşğul olur. Sonra bütün yığılmış istifadəçi profillərini bir anda silə bilərsiniz. Ayrıca, sürətli olduğu üçün ondan çox istifadəçisi olan Chromebook'lar üçün idealdır.

Yenidən başlamağı başlamaq üçün kompüteri başladın və yenidən başlatmağı başlamaq üçün Escape + Yenidən yükləmə + Güc düymələrini basıb saxlayın. Bir dəfə Chrome Açılan ekranda görünür, İdarəetmə + D düyməsini basın və soruşulduqda Enter düyməsini basın. Sonra aşağıdakı ekran görünəndə Space düyməsini basın.

Bir istifadəçini Chromebook-dan silin

Bununla əlaqədar ekrandakı təlimatları izləyin və işləmək üçün təmiz bir lövhə olacaq.

Bilməli şeylər

Yenidən başladıqdan sonra Chromebook yenə əvvəlki kimi eyni proqram versiyasını işlədir. Buna görə yenidən başladıqdan sonra kompüteri yeniləmək daha yaxşı olar.

Chromebook'u bir Google administratoru olaraq işlədirsinizsə, "Zorla yenidən qeydiyyata alınma" funksiyasını aktiv etməlisiniz. Bu, kommersiya və ya təhsil məqsədi ilə istifadə olunan Chromebook-lar üçün çoxaldılır.

Seçim aktiv olduqda, domen istifadəçisi daxil olduqda kompüter avtomatik olaraq düzgün domenə yenidən daxil olur.

Xüsusi idarəçi parametrləri

Google İdarəetmə Konsolunu inzibati imtiyazlarla istifadə edirsinizsə bu metod mövcuddur. Yenə şəxsi istifadə üçün bir az uzanır, lakin kommersiya kommersiya istifadəçiləri üçün çox sayda üstünlük var.

Burada əsas odur ki, bir insanın istifadəçi etimadnaməsi və üstünlükləri yaddan çıxır / oflayn olduğu anda silinir. Hər şeyi konfiqurasiya etmək üçün nə etməlisiniz.

Administr.google.com saytındakı idarəçi profilinizə daxil olun və Cihaz İdarəetməsinə keçin. Oradan seçin Chrome İdarə et və Cihaz Konfiqurasiya Nişanına gedin.

İstifadəçini Chromebook-dan necə çıxarmaq olar

İndi "Giriş Parametrləri" bölməsinə keçməlisiniz və "İstifadəçi Məlumatları" altındakı açılan menyunu basın. "Bütün yerli istifadəçi məlumatlarını silmək" seçin və təsdiq etmək üçün Saxla düyməsini basın.

Bu seçim effektiv olduqda istifadəçi daxil olduqda parametrlər, uzantılar və tətbiqlər quraşdırılır.

Chromebook sahibini necə dəyişdirmək olar

Başlayanlar üçün, Google'un bir Chromebook sahibini necə təyin etdiyinə daha yaxından baxmağa dəyər.

Bu daxil olan və inzibati imtiyazlara sahib olan ilk istifadəçidir. Digər şeylər arasında, üstünlüklərdən bəzilərinə şəbəkə rəhbərliyi, qəza xəbərləri və istifadə statistikası və kanalın konfiqurasiyası daxildir sistema.

Sahibini dəyişdirin və ya silmək Mövcud sahibin əvvəlki istifadəçi profilinə "Powerwash" ehtiyacı var Chromebook Bu tam sıfırlama ilə eynidir, amma yenə eyni metodu əhatə etməyəcəyik.

Cari sahibin etimadnaməsini istifadə edərək kompüterə daxil olun. Parametrləri başladın, Advanced düyməsini basın və "Parametrləri yenidən qurun" gedin. Sonra "Powerwash" düyməsini basın və qərarınızı təsdiqləmək üçün yenidən başladın.

İstifadəçini bir Chromebook'dan silin

Bu, yenidən qurmağa başlayır və kompüterdəki bütün məlumatları silir. Proses başa çatdıqda, yalnız Yeni sahibi olmaq istədiyiniz hesabla daxil olun.

İpucu: İstifadəçiləri silməklə yanaşı, Chromebook'unuzu satmaq və ya vermək qərarına gəlsəniz, tam sıfırlama tövsiyə olunur. Xatırlatmaq üçün hiylə, bütün vacib məlumatların və sənədlərin ehtiyat nüsxəsini çıxarmağı unutmamaqdır.

Bonus qaydaları

Bəzən "Bu adamı sil" seçimi tapılmadı. Bu vəziyyətdə, Chromebook bir idarəçi tərəfindən idarə olunur və o istifadəçini silə biləcək yeganə şəxsdir.

Bir Chromebook-da disk sahəsi çox azdırsa sistema ən uzun müddətə daxil olmayan istifadəçi profilini avtomatik olaraq silə bilər. Gümüş astar, kompüterin bütün istifadəçi üstünlüklərini saxladığını, lakin saxlanan və yüklənmiş faylları sildiyini göstərir.

Bye, Bye, İstifadəçilər

Bir Chromebook'un istifadəçi idarəetmə və nəzarət səviyyəsi ilə rəqabət etmək çətindir. Bu da səbəblərdən biridir .. Kompüter çox vaxt məktəblərdə və digər təhsil müəssisələrində olur.

Niyə bir istifadəçini Chromebook-dan çıxarmaq istəyirsiniz? Chromebook'dan məktəb və ya əyləncə üçün istifadə edirsiniz? Aşağıdakı şərh bölməsində fikirlərinizi səsləndirməkdən çekin.